Επί Βενετοκρατίας επικράτησε να τελούνται αυτοτελείς θρησκευτικές τελετές, ανά μία ομάδα τελετών από τους ορθοδόξους και ανά μία ομάδα τελετών από τους καθολικούς. Επίσης, καθιερώθηκαν, με την πάροδο των χρόνων, μικτές τελετές, στις οποίες έπαιρναν μέρος ιερωμένοι και των δύο δογμάτων. Οι μικτές αυτές τελετουργίες με τη συμμετοχή εκπροσώπων και των δύο δογμάτων διακρίνονταν, στην Κέρκυρα, σε λιτανείες θρη­σκευτικές (όπως η περιφορά του σώματος και του αίματος του Χριστού τη Μεγάλη Παρασκευή), εορταστικές συλλειτουργίες, από κοινού ψαλλόμενες νεκρώσιμες ακολουθίες και τελετές δημοσίων πολυχρονισμών κ.ά.

Οι μεικτές τελετές που στα βενετοκρατούμενα χρόνια γιόρταζαν υποχρεωτικά μαζί με τα δύο δόγματα ήταν δεκατρείς :1) Η επίσημη υποδοχή του Λατινοεπισκόπου, του Γενικού Καπετάνιου παλιά και του Γενικού Προβλεπτή της Ανατολής αργότερα.
2) Η κηδεία του Λατινοεπισκόπου.
3) Οι κηδείες των ευγενών των ανώτερων τάξεων της ιπποσύνης (βαρόνοι, υποκόμητες, κόντηδες).
4) Η περιφορά του Επιταφίου των Λατίνων.
5) Η γιορτή της Αγίας Δωρέας, το Festum Corporis Dominis ή Corpus Domini ήτανε από τις σπουδαιότερες γιορτές και μάλιστα η τελευταία που έγινε με ενωμένα τα δύο δόγματα στις 4 Ιουνίου 1797.
6) Η τελετή των Πολυχρονισμών (Ρolataeti) τρεις φορές το χρόνο, 5-1 / 28-6 / 24-12.
7) Η γιορτή του Αγίου Αρσενίου Μητροπολίτη Κερκύρας, του οποίου το λείψανο το 1267 από τον Κάρολο των Αντζού είχε δοθεί στους καθολικούς μαζί με την Ορθόδοξη Μητρόπολη των Αγίων Πέτρου και Παύλου. Το 1633 μεταφέρθηκε το λείψανο στη νέα καθολική Μητρόπολη (Duomo) μέχρι το 1944 που μεταφέρθηκε ξανά στο Μητροπολιτικό Μέγαρο.
8) Η γιορτή των Αγίων Φαβιανού και Σεβαστιανού στις 20-1.
9) Η επέτειος της ίδρυσης της Βενετίας την 25η Μαρτίου.
10) Η γιορτή του Αγίου Μάρκου στις 25 Απριλίου.
11) Ο εσπερινός στις 11 Δεκεμβρίου και της Δεύτερης της Διακαινισίμου.
12) Η επέτειος σύναψης των συμφωνιών του σώματος των Ευγενών της Κέρκυρας με τη Βενετία στη γιορτή του Αγίου Βερνάρδου στις 20 Μαΐου.
13) Η επέτειος της νίκης της ναυμαχίας της Ναυπάκτου στις 7 Οκτωβρίου. Η καθολική εκκλησία έχτισε τη Μονή της Αγίας Ιουστίνης στη Γαρίτσα και η Ορθόδοξη εκκλησία τη σωζόμενη εκκλησία των Αγίων Τριών Μαρτύρων (Τριμάρτυρος), Σεργίου, Βάκχου και Ιουστίνης, με βενετσιάνικο λιοντάρι στη βόρεια πλευρά του το οποίο δηλώνει ότι οι εκκλησίες αυτές χτιστήκανε με έξοδα του βενετσιάνικου κράτους.
* * *